Edmond Hustinx - stichting Edmond Hustinx

De inkomsten uit fabrieken en licenties stelden Edmond Hustinx in staat om zich in zijn artistieke hobby’s uit te leven en vooral om anderen in de beoefening van kunsten en wetenschappen te stimuleren. Zo stelde hij prijzen in voor muziek, voor beeldende kunst en voor wetenschap. Alle prijzen waren verbonden aan in Maastricht gevestigde instituten of instellingen.

--------------------------------------------------------------------------------

Charles Hustinx - Burgemeester Nijmegen

Hustinx, Charles Marie Joseph Hubert , burgemeester (Maastricht 8-12- 1902 - Nijmegen 5-6- 1982 ). Zoon van Leon Joseph Marie Hubert Hustinx, bierbrouwer, en Anna Maria Josephina van de Venne. Gehuwd op 18-4-1928 met Emma Anna Jacoba Reijnders (naamswijziging d.d. 4-2-1944 in Reynders). Uit dit huwelijk werden 3 zoons en 1 dochter geboren

--------------------------------------------------------------------------------

Alphons Hustinx - Cineast en fotograaf

Alphons Hustinx, een wereldberoemd fotograaf en cineast was 100% autodidact. Na langdurig en met weinig animo rechten te hebben gestudeerd, herinnert na zijn afstuderen alleen nog de meestertitel op zijn visitekaartje aan zijn academische vorming. Alphons Hustinx was de oudste zoon van een zeer bemiddelde Maastrichtse familie en genoot van verre reizen, filmen en fotograferen.